fbpx
duminică, mai 19, 2024

Aplicații web și mobile cu o aplicabilitate promițătoare în diferite domenii, create de absolvenții de Informatică în limba germană, premiate la ”MHPBigBrains”, competiția anuală organizată de MHP – A Porsche Company

Data:

  • O aplicație dedicată eficientizării procesului de recrutare în companiile de IT a primit marele premiu din partea MHP România, fiind considerată cel mai bun proiect de licență de la programul de studii pe care compania IT îl sponsorizează – Informatică în limba germană, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. 
  • Printre ideile studenților transpuse în lucrări s-au numărat aplicații pentru detectarea comportamentului conducătorilor auto, soluții pentru facilitarea proceselor de facturare, dar și o aplicație ce asigură anonimatul persoanelor din fotografiile publicate pentru accelerarea procesării informațiilor în distribuirea articolelor jurnalistice.

„MHPBigBrains” se află deja la a 6-a ediție și a fost lansat odată cu prima promoție de absolvenți de Informatică în limba germană din Cluj-Napoca. Competiția este o inițiativă locală a companiei MHP, menită să descopere și să încurajeze următoarea generație de tineri inovatori. Anul acesta, 6 studenți și-au prezentat lucrările de licență, iar specialiștii MHP le-au jurizat ținând cont atât de tema de studiu, cât și de soluțiile propuse și potențialul lor de implementare. 

Job Profile” se numește aplicația dezvoltată de absolventa Mihaela Andra Rotar și premiată de MHP – A Porsche Company. Aceasta se adresează departamentelor de recrutare din cadrul companiilor de IT și presupune analizarea profilelor candidaților și calcularea procentajului de potrivire pe baza cerințelor jobului. Aplicația e concepută pentru a funcționa în mai multe limbi și utilizează ca procedee screening-ul și analizarea competențelor.

Potențialul științific și creativitatea studenților au fost aduse în fața experților din industrie, din dorința de a-i motiva pe tineri și de a aprofunda relațiile de colaborare dintre mediul universitar și cel privat.

„MHPBigBrains este un proiect început încă din 2014, de care suntem foarte mândri. Ne bucură să putem contribui la la educația și trainingul tinerilor și să susținem această linie de studii de Informatică în Limba Germană pe mai multe paliere: finanțare, programe de internship, academii și open doors, evenimente precum MHPBigBrains. Proiecte de acest tip contribuie semnificativ la dezvoltarea specialiștilor IT în România și la transformarea Clujului într-un hub IT în Europa”, a declarat Bernd Otto Hörmann, CEO MHP Romania.

„Ne bucurăm că am putut organiza și în acest an competiția MHPBigBrains și, mai mult, că am avut ocazia să descoperim tineri absolvenți ai secției germane de la Facultatea de Matematică și Informatică, care ne-au prezentat aplicațiile lor web și mobile, cu tematici atât de diverse. Nu a fost cea mai ușoară decizie în alegerea lucrării câștigătoare, toate având potențial, dar am luat în considerare stackul technologic folosit, aplicabilitatea în momentul acesta, cât de user friendly este aplicația, dar și potențialul de dezvoltare ulterioară.” a declarat Victor Beu, Senior Manager Hybrid Software Development în cadrul MHP Romania și membru al juriului MHPBigBrains. 

Celelalte lucrări premiate au fost: o aplicație pentru detectarea nivelului de stres al conducătorilor în trafic (Mihnea Ioan Aleman), un instrument pentru generarea și analiza semnalelor (Dominic Iorganda), un sistem pentru facilitarea proceselor de facturare (Florian Moga), o aplicație ce utilizează machine learning pentru a răspunde preocupărilor legate de confidențialitate în producția și distribuția de articole (Cosmin Nemțiu) și o aplicație de clusterizare a diferitor tipuri de date (Ioana Țincu).

„Organizăm împreună cu MHP Romania pentru al șaselea an la rând competiția MHPBigBrains și deja a devenit o tradiție ca cele mai bune lucrări de licență ale studenților din cadrul specializării Informatica în limba germană să fie prezentate în fața specialiștilor MHP. Mă bucur că absolvenții au avut ocazia să-și expună ideile concretizate în aplicații într-un mediu de business și sunt sigur că a fost o experiență mai mult decât utilă pentru ei.”, a precizat conf. univ.dr. Christian Săcărea, responsabil pentru linia de studii în limba germană la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității „Babeș-Bolyai”.

MHP România a sprijinit în 2013 înființarea și implementarea programului de studii în limba germană din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, în calitate de sponsor, alături de Porsche AG și NTT Data. De asemenea, compania organizează constant workshop-uri și internship-uri pentru studenți și sprijină linia de studiu prin contribuție financiară directă șu investiții în tehnologie.

MHP – A Porsche Company, entiate afiliată concernului Porsche, este o companie lider din sfera IT, dedicată dezvoltării de soluții adresate segmentului de piață „Mobility & Manufacturing”. Compania are în prezent peste 400 de angajați, prezenți în cele 20 locații din întreaga lume. În România, MHP – A Porsche Company are o echipă de 700 de specialiști care oferă servicii de application management, process integration, SAP infrastucture services, software development și Digital Services. Compania are birouri în Cluj-Napoca și Timișoara, dar și angajați care își desfășoară activitatea remote, localizați în foarte multe orașe din România.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:

Populare

Îți recomandăm să citești și:

Porsche va deschide un showroom la Cluj, al doilea din România

Porsche derulează o investiție de proporții la Cluj, unde...

Peste 700 de liceeni au participat la orele de educație antreprenorială în cadrul „Maratonului pentru Educație Antreprenorială”

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Sucursala Cluj a...

Monitorizare prezenței online: Cheia succesului în era digitală

În era digitală în care concurența online este tot...