Motive să vizitezi Cluj-Napoca în această vară

0
429

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai frumoase și mai liniștite orașe din țară. Acest oraș mai este supranumit “inima Transilvaniei” și asta pe bună dreptate pentru că abundă de istorie, cultură, oameni faini și inițiative îndrăznețe. Pe lângă capitală, Cluj-Napoca este poate cel mai bine dezvoltat oraș al României. De mai mult de 100 ani se află pe lista scurtă a celor mai importante orașe ale țării noastre.

La fel ca în capitală, aici localnicii au universități de invidiat, afaceri din orice domeniu și se bucură de o multiculturalitate incredibilă. Oamenii din întreaga lume vin să viziteze acest oraș minunat în care timpul pare că trece mai încet. Centrul orașului, locul unde se află “sufletul orașului” este locul unde trăiesc laolaltă mai multe naționalități și diversitatea culturală se vede în fiecare colț al orașului.

Acest oraș a fost fondat ca o colonie romană în secolul al II-lea d. Hr. și apoi a fost distrus de invazia tătară din secolul al XIII-lea. În secolul al XV-lea a fost asediat și cucerit, incendiat în secolul al XVII-lea, iar un secol mai târziu era lovit grav de ciumă. Acest oraș a renăscut de fiecare dată și astăzi este unul dintre cele mai prospere și mai cosmopolite din țară. Dacă îți plac orașele cu o istorie și un aer aparte, trebuie să vizitezi Cluj-Napoca.

Dacă îți place teatrul, în Cluj-Napoca trebuie să ajungi. Aici vei găsi mai multe teatre decât în orice alt oraș al țării: Teatrul Național, Opera Română, Teatrul Maghiar de Stat, Opera Maghiară. De asemenea mai există și alte locuri în care te poți relaxa și ai lucruri interesante de văzut. Dacă nu știai, tot în Cluj-Napoca are loc anual Festivalul Internațional de Film Transilvania care a ajuns deja la a XIV-a ediție. Acesta este unul dintre cele mai importante festivaluri din Estul Europei. Datorită acestui eveniment, orașul are cei mai mulți spectatori de film din țară și este un punct de atracție pentru producătorii de filme.

Mai mult, tot aici are loc un festival numit Festivalul de film Comedy Cluj care a ajuns la a VII-a ediție. În spațiul public al orașului, în ultimii 5 ani au avut loc tot felul de concerte și festivaluri: Zilele Clujului, Zilele Culturale Maghiare, Photo Romania, Colours of Cluj, Scena Urbană. Dacă ești pasionat de muzică ai la dispoziție o serie de festivaluri de muzică precum  Electric Castle, Jazz in the Park sau Untold Festival care dau un plus de culoare și ritm tuturor verilor. Oamenii din întreaga țară își iau concediu și vin la festival. De asemenea, vei vedea o mulțime de turiști străini atrași de muzica bună, cheful de distracție și multiculturalitatea orașului.

Dacă îți place arhitectura, poți merge în Piața Muzeului, cel mai vechi loc al orașului unde poți vedea clădiri și arhitectură gotică și barocă. Aici există situri arheologice romane care îți oferă o bucățică de istorie. De asemenea, poți vedea Biserica Franciscană, situată în Piața Mică, pe strada Muzeului. Mai mult, poți vizita Grădina Botanică, fondată în anul 1872. Astăzi este considerată muzeul național și este considerată una dintrel cele mai mari și mai complexe grădini din sud-estul Europei.

Orașul îți oferă o mulțime de oportunități de relaxare, dar dacă prinzi zile ploioase și trebuie să stai în casă opțiunile ți se îngustează. Poți să te relaxezi și în casă jucând jocuri online. Dacă nu știi nimic despre ele, trebuie să te documentezi puțin înainte să îți faci cont. Totuși trebuie să ții cont că în orice activitate online trebuie să joci în siguranță și în mod responsabil. Când îți permite vremea, te poți relaxa în aer liber în Cetățuia care este un parc situat la altitudinea de 405 metri de unde poți avea o priveliște superbă asupra orașului.

Dacă ajungi în această zona, nu ocoli Ceainăria Samsara unde poți sta la o terasă și ai impresia că ești în Bali. Puțin mai jos se află și restaurantul Samsara. Aici se servește mâncare vegetariană și este recomandat de mulți oameni. De asemenea, mai poți vizita Turnul Croitorilor, un turn care face parte din vechiul zid de apărare al orașului. Turnul s-a păstrat în condiții foarte bune și este o mărturie a multelor asedii care au distrus orașul dar și a nevoii de apărare.

Cluj-Napoca este un oraș colorat, cosmopolit, unde ai multe lucruri de făcut, dar mai ales de văzut. Oamenii sunt politicoși și deschiși cu turiștii. Merită să petreci măcar un weekend acolo! Nu vei regreta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.