Maternitățile sunt, prin definiție, spitale de urgență și este necesar ca mamele și copiii să beneficieze de un mediu sigur. De aceea, Maternitatea REGINA MARIA Cluj este deschisă și gestionează toate nașterile programate, dar și pe cele viitoare. În același timp, se realizează în continuare morfologiile fetale și ecografiile de sarcină ce reprezintă o urgență medicală.

Pentru a răspunde nevoilor pacienților în această perioadă, intervențiile, investigațiile și tratamentele non-urgente au fost amânate. În același timp, consultațiile obișnuite au fost mutate în „Clinica Virtuală” unde o echipă de peste 360 de medici oferă consultații online. Mai multe detalii aici: https://www.reginamaria.ro/clinica-virtuala.

În Maternitatea REGINA MARIA Cluj au fost luate măsuri sporite de siguranță, triaj și igienă pentru pacienți, medici și întreg personalul care asigură continuitatea activității medicale. Triajul epidemiologic este supervizat de un medic specialist și, la recomandarea acestuia, toate pacientele care intră în spital urmează un protocol strict premergător nașterii. O pacientă care prezintă un risc epidemiologic oricât de mic este izolată imediat și tratamentul ei se face pe un circuit separat, pentru a exclude contactul său cu alți pacienți. Pentru astfel de cazuri, există camere de izolare în fiecare secție din spital, atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Ca o măsură de siguranță suplimentară, toate viitoarele mame sunt testate pentru COVID-19, chiar dacă prezintă sau nu simptome. În cazul unui rezultat PCR pozitiv, pacienta urmează calea legală, conform protocolului stabilit de autorități. Astfel, este anunțată Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, pentru a realiza transferul pacientei în condiții de siguranță la spitalul desemnat de autorități să gestioneze cazurile de femei însărcinate confirmate cu COVID-19. Dacă rezultatul este negativ, pacienta urmează cursul normal din spital.

Pentru protecția pacientelor, vizitele aparținătorilor au fost restricționate încă de la începutul pandemiei, iar vizitele medicale programate anterior nașterii au fost reduse la minim. Consulturile au fost organizate, astfel încât interacțiunea cu cadrele medicale să se desfășoare în condiții de siguranță. Pacientele țin strâns legătura cu medicul lor curant și împreună cu el stabilesc ce consulturi sunt absolut necesare și ce este de făcut în cazul unei urgențe.

În cadrul rețelei de sănătate, sunt luate măsuri de siguranță care să asigure protecția pacienților și a personalului medical și non-medical. Angajații și colaboratorii REGINA MARIA poartă permanent echipament special de protecție, de la intrarea în spital și până când pleacă acasă. De asemenea, toate sălile de operație și secțiile de terapie intensivă sunt dotate cu aparatură completă și complexă, atât medicală, cât și pentru dezinfecție. Pentru o comunicare eficientă, există canale și fluxuri de comunicare online la nivelul spitalelor, iar medicii și asistentele sunt informați în timp real cu cele mai noi date, fără a fi necesare întâlnirile în grupuri mari.

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România,fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele opt acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 23 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 570.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reunește peste 6.000 de angajați și colaboratori în cele 64 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 3.5 milioane de pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.