fbpx
sâmbătă, mai 18, 2024

Sa ne amintim de Clujul interbelic

Share

Să ne imaginăm un Cluj construit de celebrul Hausmann, cel care a sistematizat într-o concepție modernă Parisul. Un Cluj interbelic cu un soare puternic, miros de cafea pe străzile centrale, mașini claxonând haotic, fără intervențiile moderne pe care le regăsim astăzi în calea noastră. Un Cluj cu o magie și o dinamică aparte, poate un mic Paris cu doamne purtând umbrele și plimbându-se pe strada Eroilor.

Aceasta este imaginea pe care am avut-o în gând atunci când am schițat conceptul acestei noi căni. Ne-am așezat la o masă pe rimurile de jazz din Olivo Caffe, cu imaginile unui Cluj interbelic ideal și arome puternice de cafea.  Astfel am ales o cladire unica in Transilvania, “Strada în Oglindă”, construită simetric în secolul al XIX-lea, în stil eclectic, urmând tendinţele acelor vremuri.

Rezultatul vorbește de la sine și este însăși o poveste ce vrem să fie transmisă mai departe, atât către noi, îndrăgostiții de acest oraș, cât și către acei ce ne vizitează astăzi și vor să-și păstreze în gând acele sentimente unice pe care le-au trăit la Cluj.

7K6C8527

7K6C8535

Vă puteți bucura de un latte macchiato dacă treceți pragul prietenlor de la Olivo caffe (servit în cana noastră specială) și sigur că veți putea cumpăra cana de la ei sau de la chioșcul „You Go” din fața cafenelei.

Menirea lor este sã ne aminteascã de clujul pe care îl iubim și să contribuim la promovarea orașului pentru că ne dorim să avem cât mai mulți străini care să guste din această cană.

Așteptăm fotografiile voastre cu cana și momentele frumoase pe care le împărtășiți, vrem să publicăm o galerie cu susținătorii acestei povești 🙂

Ultimele articole

Alte articole