Deschiderea unui hub în plină pandemie, poate părea o nebunie.  Dar așa încep toate lucrurile frumoase, cu puțină nebunie și dorința de a schimba lumea. Virusul ne-a dat tuturor lumea peste cap, dar ușor, ușor, lucrurile se așează. La Cluj-Napoca, o echipă de tineri antreprenori și-a dorit să „restaureze” puțin din normalitatea pe care pandemia „a furat-o” și a deschis un hub, un spațiu de co-working, pentru cei cărora munca de acasă nu li se potrivește sau le știrbește din creativitate sau productivitate. Iar cum ideile bune apar la o cafea sau… mai multe, cafeaua are un loc aparte atât în povestea lor, cât și în noul spațiu.    

Pandemie sau nu, să lucrezi de acasă a însemnat mereu o provocare, în cadrul căreia viața profesională și cea personală stau la aceeași masă, iar productivitatea scade. Livingul devine birou, orele de lucru funcționează conform unui alt fus orar, iar taskurile îți iau parcă mai mult timp, dacă între acestea își face simțită prezența și o „misiune” casnică ce parcă nu suportă amânare, dacă tot te-a „prins” acasă. Nu o spunem noi, ci cei care au testat sistemul „remote” de-a lungul timpului, în vremuri „pașnice”, dar și odată cu pandemia care a cuprins lumea în ultima perioadă.

Lansat sub sloganul „Remote that works”, MugHub, cel mai nou hub din Cluj-Napoca vine în întâmpinarea comunității locale ce lucrează remote, fie că vorbim despre antreprenori, freelanceri sau angajați, cu un nou concept pe piața de office spaces, un spațiu în care creativitatea este cuvântul de bază.

Situat în cartierul Zorilor, pe strada Cireșilor nr.84, într-o zonă selectă și liniștită, MugHub este locul în care ai parte de confort, susținere din partea comunității care s-a format în jurul proiectului, pentru ca tu să te poți concentra pe ceea ce ai de făcut, în cel mai eficient mod cu putință.

Un birou privat, cu propria cafenea?

Încă de la intrare, te întâmpină aroma cafelei de specialitate, vibe-ul pozitiv și zâmbetul Georgiei, barista cafenelei Hot Pipes, zâmbet care transcende chiar și masca pe care aceasta o poartă. În timp ce aceasta îți prepară cafeaua preferată, poți vedea prin peretele de sticlă ce desparte cafeneaua situată la parterul clădirii, magia prin care fructul verde de cafea este prăjit în cadrul Hot Pipes Roastery pentru a-și putea continua povestea începută în ferme din Brazilia, Columbia, Etiopia, Panama etc. spre cana ta. Energie, gust și poveste, toate gata să te ajute să îți scrii în cel mai eficient mod propria poveste de la birou. Un birou privat, cu propria cafenea? Da, dar nu numai.

Însuși ideea acestui spațiu a pornit de la… cafea. Din dorința de a aduce în atenția publicului din Cluj cafeaua de specialitate prăjită de Hot Pipes Roastery, partenerii proiectului, dar nu într-o cafenea clasică, în care poți sta sau lucra atât timp cât și consumi ceva. O cafenea în care poți rămâne atât timp cât vrei, cu laptopul în față, concentrat pe jobul tău, nu pe privirile critice din jur. Astfel, a luat naștere MugHub, o cafenea with a twist sau un hub cu propria cafenea și prăjitorie. Indiferent de modul în care alegi să privești lucrurile, te poți bucura de toate facilitățile în egală măsură, dacă faci parte din comunitatea de membri.

Hubul îți pune la dispoziție o bibliotecă gata să îți „servească” o porție de inspirație sau o gură de „aer prospăt”, în funcție de titlul ales, spațiul propriu-zis de lucru, cu birouri ce pot fi share-uite, birouri retrase sau birouri private, meeting-room, zone de relaxare, cu fotolii comode, care te ademenesc dintr-o privire, o bucătărie cochetă, o grădină generoasă, dotată cu barbeque, masă de ping-pong, pentru perioada în care gradele Celsius vor fi mai îngăduitoare, mese cu încălzitoare, pentru sezonul rece, luminițe și spații de recreere.

 Spațiul a fost amenajat într-o manieră caldă, modernă și veselă, dar mai ales eficientă. Utilul cu plăcutul se îmbină în cel mai „instagramabil” mod, indiferent de colțișorul în care alegi să îți desfășori activitatea sau să te relaxezi. Fotografiile vorbesc de la sine.

 Abonamente

 MugHub-ul este destinat unei capacități de până la 25 de persoane care să lucreze în condiţii de deplină siguranţă, însă poate găzdui până la 50 de persoane în condiţii normale de funcţionare.  Acesta oferă două tipuri de abonamente. Daytime Membership îți permite accesul în intervalul orar 8:00 – 17:00, o cafea de specialitate pe zi, servicii de concierge, servicii print, discounturi de la parteneri și un guest pass pentru o persoană pe lună, cu programare. Premium Membership în cadrul căruia poți rămâne în incinta hub-ului până la ora 22:00, îți oferă în plus față de primul abonament,  acces gratuit la evenimentele private interne, acces exclusiv la întreaga locație pentru organizarea de evenimente private și guess pass pentru trei persoane pe lună. Abonamentul Daytime Membership costă 160 de euro pe lună, iar cel care include serviciile premium, 300 de euro pe lună.

„ Ne dorim ca membrii comunității noastre să se poată focusa pe jobul lor în timpul petrecut la noi, astfel că oferim și servicii de concierge, menite să îi ajute în acest sens. Concret, le punem la dispoziție un asistent personal care va prelua de pe umerii lor taskuri precum trimiterea coletelor, printarea documentelor, comandarea mâncării sau alte taskuri mai puțin uzuale, consumatoare de timp și… nervi. În plus, le oferim și ședințe de coaching susținute de un psiholog cu experiență în performance coaching”, spune Cristian Curelariu, fondator MugHub.

O zi de lucru gratuită

Hub-ul oferă o zi de lucru gratuită pentru cei care doresc să testeze conceptul „remote that works” în cel mai cozy spațiu de co-working din Cluj-Napoca. Pentru a face acest lucru este nevoie de o programare. Cafeaua și buna dispoziția sunt din partea casei. La fel și confortul unui altfel de birou.

În cadrul hub-ului există și accesul la birouri private, ocupate de companii de servicii, influenceri şi de un Performance Coach care te ajută să elimini blocajele care stau în calea productivității tale profesionale, să spui nu anxietății sau de ce nu, dificultăților pe care le întâmpini în viața personală. Totul, la o ușă distanță de biroul tău.   

Weekenduri corporate

MugHub oferă, alături de cele două tipuri de abonamente, servicii corporate, pentru perioada weekendului. Pachetul Corporate Meet-Up permite accesul în zilele de sâmbătă sau duminică pentru un grup de maxim 20 de persoane, cafea de specialitate inclusă, ședințe de Performance Coaching pentru grupuri, acces la întreaga locație și o persoană din partea casei, pregătită să vă ajute cu orice e nevoie. Serviciul costă 900 de euro/zi. Pentru companiile care își doresc un Mini Team Building în incinta hub-ului, pot alege pachetul cu același nume, care oferă acces la întreaga locație, pe perioada weekendului pentru un grup de maxim 20 de persoane, cafea de specialitate nelimitată, ședință de Performance Coaching pentru grup și o persoană dedicată pe întreaga durată a team building-ului. 

„Am creat acest spațiu din dorința de a le oferi celor care lucrează remote un loc în care să se simtă confortabil, în siguranță, în care să aibă acces la toate facilitățile unui birou modern, dar și căldura unei case primitoare, plină de culoare, când simt nevoia să își încarce bateriile. Înainte de a ne apuca de treabă, am luat pulsul pieței, discutând cu o serie de antreprenori, freelanceri și angajați pentru a vedea care sunt problemele cu care aceștia se confruntă lucrând remote, dar și ce anume și-ar dori de la un co-working space. Am analizat feedback-ul primit, am schițat proiectul și ne-am apucat de treabă.

Suntem foarte încântați de ceea ce a ieșit, iar cei care ne trec pragul pentru o zi alături de noi, revin cu drag. Ne adresăm tuturor celor care doresc să își crească productivitatea, lucrând remote, dar eficient, alături de o echipă care le oferă întregul suport, într-un spațiu amanajat special pentru a oferi o oază de liniște, în care gândurile se așează, iar proiectele se dezvoltă armonios. Ne dorim să creăm o comunitate în jurul nostru, să fim o mare familie care crește împreună. Nu oferim doar un spațiu, ci o întreagă experiență, aromatizată cu cafea de specialitate și mâncare delicioasă ce poate fi comandată la un preț special de la partenerii noștri. Vă garantăm că îi alegem pe sprânceană”, spune Mircea Popa, manager-ul Hub-ului. Pe viitor, hub-ul își dorește să organizeze evenimente, dar momentan așteaptă ca acestea să primească din nou undă verde. Până atunci, însă, comunitatea MugHub crește și devine tot mai bine închegată. Programează și tu o vizită la MugHub și beneficiezi de o zi de lucru gratuită! Mai multe detalii poți afla de aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.